Francouzské brambory s uzeným recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce máslo 1 kg brambory 100 g eidam 250 g vařené uzené maso 1 plechovka sterilovaný hrášek
Postup Francouzské brambory s uzeným recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky. Hrášek scedíme. Eidam nastrouháme.
Pekáč nebo remosku vymastíme a celé dno vyložíme plátky brambor. Osolíme, opepříme, posypeme kostičkami uzeného, hrstí hrášku a přidáme pár lupínků másla.
Vrstvení zopakujeme a vše zakončíme vrstvou brambor, kterou polijeme rozkvedlanými vejci a posypeme strouhaným sýrem.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170°C asi 45 minut nebo dokud vrchní vrstva nezčervená.
Zlatavé francouzské brambory podáváme teplé a s kyselou okurkou, případně tatarskou omáčkou.