Francouzské chlebíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 lžic ocet 20 dkg majonéza 9 lžic voda 3 lžíce želatina 3 ks sterilované okurky 3 ks vejce natvrdo 40 dkg šunkový salám 0 lžiček mletá pálivá paprika 1 ks chlebíčková veka
Postup Francouzské chlebíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve namočíme želatinu do octa s vodou. Veku zabalíme do papíru a po celé délce ji převážeme motouzem. Pak odřízneme okraje a opatrně ji celou vydlabeme.
Salám, okurky a vejce nakrájíme asi na 1cm velké kostičky. Želatinu rozehřejeme ve vodní lázni. V kastrolku ve vodní lázni zahřejeme majonézu asi na 40 °C, vmícháme horkou želatinu, papriku, salám, okurky a vejce. Znovu nahřejeme tak, aby směs zůstala tekutá.
Na jeden konec veky navlékneme mikrotenový sáček a veku postavíme. Naplníme ji připravenou směsí a necháme asi 2 hodiny ve stejné poloze. Potom navlékneme ještě jeden sáček na druhý konec veky a uložíme ji v chladničce. Veku vložíme do lednice a necháme celých 12 hodinu tuhnout.
Z veky ukrojíme potřebný počet chlebíčků a uložíme ji zpět do lednice. Francouzské chlebíčky ještě podle fantazie ozdobíme a můžeme podávat. V ledničce vydrží takto připravená veka několik dnů.