Francouzské čokoládové chlebíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce olej
1 lžíce sůl
100 g máslo
175 ml mléko
2 lžíce droždí
25 g cukr krupice
250 g hrubá mouka
poleva
1 ks žloutek
2 lžíce mléko
náplň
115 g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Mouku v míse smícháme se solí a droždím. V kastrůlku si zahřejeme mléko. Přidáme cukr a olej a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Směs vmícháme do mouky. Začne se nám dělat krásné těsto, které vyklopíme na pomoučněný vál a zpracujeme. Mísu vymažeme olejem a dáme do ní těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout na 2 - 3 hodiny.

  2. Těsto vyválíme do obdélníku, který bude 3 x delší než je široké. Máslo rozdělíme na třetiny. Z jedné třetiny másla pak uždibujeme malé kousky, jimiž pokrýváme horní dvě třetiny těstového obdélníku. Ovšem kraje musí být bez másla. Pak složíme dolní třetinu obdélníku nahoru a horní třetinu obdélníku dolů. Utěsníme okraje těsta.

  3. Těsto obrátíme a vyválíme opět do původního velkého obdélníku. Celý proces opakujeme ještě dvakrát. A poté těsto přeložíme na půl a dáme do naolejované igelitové tašky či sáčku. Necháme v lednici hodinu vychladit.

  4. Těsto rozkrojíme na dvě poloviny a rozválíme na dva obdélníky zhruba 30x15 cm. Rozkrojíme každou polovinu na 4 obdélníčky asi 15x7,5 cm. Konce obdélníčků posypeme čokoládou a zabalíme do roličky.

  5. Všechny roličky dáme na plech vyložený pečícím papírem a ještě je necháme na 2 - 3 hodiny vykynout někde v teplu. Předehřejeme troubu na 220 °C. Žloutek smícháme s trochou mléka a potíráme jím roličky. Pečeme 15 - 20 minut, až jsou zlatavé.

  6. Francouzské čokoládové chlebíčky podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!