Francouzské hovězí na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 stroužky česnek
3 lžíce olej
1 ks celer
1 ks mrkev
16 ks šalotka
250 g žampiony
1 ks bobkový list
750 ml červené víno
6 lžic hladká mouka
1 kg hovězí zadní

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nasekáme. Osmažíme slaninu s mrkví, celerem a cibulí, přisypeme česnek.

  2. Mezitím mouku promícháme s pepřem, obalíme v ní kousky masa. Maso opečeme na oleji, zalijeme vínem a přidáme osmaženou zeleninu, bylinky a sůl. Francouzské hovězí na houbách vaříme na mírném ohni napůl odkryté asi 2 hodiny.

  3. Pak postříkáme olejem celé malé žampiony na plechu, osolíme a pečeme asi 30 minut na 180 °C. Upečené žampiony přidáme k masu.

  4. Francouzské hovězí na houbách ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!