Francouzské hovězí na houbách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 2 stroužky česnek 3 lžíce olej 1 ks celer 1 ks mrkev 16 ks šalotka 250 g žampiony 1 ks bobkový list 750 ml červené víno 6 lžic hladká mouka 1 kg hovězí zadní
Postup Francouzské hovězí na houbách recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nasekáme. Osmažíme slaninu s mrkví, celerem a cibulí, přisypeme česnek.
Mezitím mouku promícháme s pepřem, obalíme v ní kousky masa. Maso opečeme na oleji, zalijeme vínem a přidáme osmaženou zeleninu, bylinky a sůl. Francouzské hovězí na houbách vaříme na mírném ohni napůl odkryté asi 2 hodiny.
Pak postříkáme olejem celé malé žampiony na plechu, osolíme a pečeme asi 30 minut na 180 °C. Upečené žampiony přidáme k masu.
Francouzské hovězí na houbách ihned podáváme. Přílohu volíme podle chuti.