Francouzské vánoční poleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
80 g cukr
50 g máslo
5 dl mléko
2 balíčky čokoládový pudinkový prášek
těsto
5 ks vejce
20 g kakao
180 g cukr krupice
200 g polohrubá mouka
na ozdobu
marcipán
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem utřeme do pěny a potom přimícháme polohrubou mouku a kakao.

  2. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a pečeme 4 - 5 minut při 200 °C.

  3. Dále připravíme krém. Z dvou balíčků pudinkového prášku s čokoládovou příchutí uvaříme pudink, necháme vychladnout, přidáme mléko, máslo, cukr a umícháme na hladký krém.

  4. Upečené těsto položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, utěrku s těstem srolujeme a dáme vychladnout. Roládu vyjmeme z utěrky, povrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme marcipánem.

  5. Francouzské vánoční poleno (Buche de Noël) servírujeme jako sváteční moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!