Francouzské vánoční poleno recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 80 g cukr 50 g máslo 5 dl mléko 2 balíčky čokoládový pudinkový prášek těsto 5 ks vejce 20 g kakao 180 g cukr krupice 200 g polohrubá mouka na ozdobu marcipán podle potřeby tuk na vymazání
Postup Francouzské vánoční poleno recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem utřeme do pěny a potom přimícháme polohrubou mouku a kakao.
Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a pečeme 4 - 5 minut při 200 °C.
Dále připravíme krém. Z dvou balíčků pudinkového prášku s čokoládovou příchutí uvaříme pudink, necháme vychladnout, přidáme mléko, máslo, cukr a umícháme na hladký krém.
Upečené těsto položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, utěrku s těstem srolujeme a dáme vychladnout. Roládu vyjmeme z utěrky, povrch potřeme zbylým krémem a ozdobíme marcipánem.
Francouzské vánoční poleno (Buche de Noël) servírujeme jako sváteční moučník.