Francouzský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- zálivka 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 2 lžičky vinný ocet mletý černý pepř 1 lžička kremžské hořčice salát 2 ks vejce 3 ks rajče 1-2 konzervy tuňák 1 ks hlávkový salát 1 sklenka černé olivy 1 ks řapíkatý celer 1 ks paprika (zelená)
Postup Francouzský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na osminky.
Cibuli i česnek očistíme a pokrájíme nadrobno. Smícháme s octem a s hořčicí, osolíme a opepříme.
Opraný salát natrháme na malé kousky, celer, pariku a rajčata nakrájíme na nudličky.
Tuňáka smícháme se zeleninou a přelijeme připravenou zálivku.
Salát podáváme chlazený.