Francouzský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

zálivka
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
2 lžičky vinný ocet
mletý černý pepř
1 lžička kremžské hořčice
salát
2 ks vejce
3 ks rajče
1-2 konzervy tuňák
1 ks hlávkový salát
1 sklenka černé olivy
1 ks řapíkatý celer
1 ks paprika (zelená)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na osminky.

  2. Cibuli i česnek očistíme a pokrájíme nadrobno. Smícháme s octem a s hořčicí, osolíme a opepříme.

  3. Opraný salát natrháme na malé kousky, celer, pariku a rajčata nakrájíme na nudličky.

  4. Tuňáka smícháme se zeleninou a přelijeme připravenou zálivku.

  5. Salát podáváme chlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!