Francouzský toast recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2 ks vejce
1 hrst petrželka
1 lžíce mléko
pepř
olej na smažení
6 plátků tvrdý sýr
6 plátků toastový chleba

Postup přípravy receptu

  1. Šest plátků toastového chleba namažeme lehce máslem. Tři z nich posypeme nasekanou petrželkou a na každý plátek chleba s petrželkou položíme dva plátky tvrdého sýru. Na sýr položíme zbylé tři plátky chleba, namazanou stranou dovnitř. Nožem vykrojíme uprostřed každého toastu kulatý otvor

  2. V míse rozšleháme jedno vejce společně s mlékem, solí a pepřem. Připravené toasty namočíme do této směsi a dbáme na to, aby se vejce dostalo všude

  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a obalené toasty v něm z jedné strany opečeme. Poté toasty otočíme a do vykrojeného otvoru vyklepneme jedno vejce. Toasty opékáme tak dlouho, až jsou vejce hotová. Podle potřeby můžeme toasty znovu obrátit, ale dáváme pozor, aby nám vejce nevyteklo

  4. Hotové francouzské toasty podáváme s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!