Francouzský žampiónový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
125 g žampióny
6 ks rajče
125 g rýže
1 svazeček estragon
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Uvařenou rýži ve vodě scedíme a vysušíme v ubrousku.

  2. Žampióny očistíme a povaříme ve slané vodě. Povařené žampióny rozkrájíme na malé kousky. Rajčata (lépe tvrdší) omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  3. Zeleninu s žampióny smícháme s uvařenou rýží, pokapeme olejem, osolíme a opepříme. Nakonec salát posypeme nadrobno nasekaným estragonem.

  4. Francouzský žampiónový salát podáváme teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!