Frankfurtská polévka podle německé receptury recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 50 g máslo 2 ks cibule 1 lžíce pažitka 1 lžíce kopr 1 lžíce šťovík 4 ks párek 1 lžíce estragon 100 g špek 1 špetka mletý pepř 1 špetka muškátový oříšek 1 lžíce petrželová nať 1 l hovězí vývar 2 ks vařené brambory
Postup Frankfurtská polévka podle německé receptury recept
Postup přípravy receptu
-
Špek a menší cibule nakrájíme na jemné kostky a zlehka zpěníme na másle. Zalijeme hovězím vývarem, zjemníme Créme fraîche a přivedeme k varu.
Část vařených brambor (asi polovinu) nakrájíme na menší kostky, druhou část rozmačkáme vidličkou, obojí vložíme do polévky. Dochutíme muškátovým oříškem (čerstvě strouhaný rozvine příjemnější chuť), solí a pepřem. Párky nebo jinou podobnou uzeninu, vhodné jsou vídeňské párky, německý Bockwurst se také hodí, pokrájíme na kolečka a lehce zpěníme na másle (neusmažit).
Bylinky (šťovík, estragon, kopr, pažitku a petrželovou nať) zamícháme do hotové frankfurtské polévky, která už nevaří. Necháme asi 5 minut odpočinout, aby se rozvinulo aroma bylinek.
Na talíř servírujeme připravené párky či jinou uzeninu a zalijeme polévkou. Frankfurtskou polévku podle německé receptury podáváme s pečivem.
Výživové hodnoty na 100 g
kJ (kcal) - 205 (49)
Bílkoviny - 1,8 g
Uhlohydráty - 1,1 g
Tuk - 4,2 g