Frankfurtská polévka podle německé receptury recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
50 g máslo
2 ks cibule
1 lžíce pažitka
1 lžíce kopr
1 lžíce šťovík
4 ks párek
1 lžíce estragon
100 g špek
1 špetka mletý pepř
1 špetka muškátový oříšek
1 lžíce petrželová nať
1 l hovězí vývar
2 ks vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Špek a menší cibule nakrájíme na jemné kostky a zlehka zpěníme na másle. Zalijeme hovězím vývarem, zjemníme Créme fraîche a přivedeme k varu.

  2. Část vařených brambor (asi polovinu) nakrájíme na menší kostky, druhou část rozmačkáme vidličkou, obojí vložíme do polévky. Dochutíme muškátovým oříškem (čerstvě strouhaný rozvine příjemnější chuť), solí a pepřem. Párky nebo jinou podobnou uzeninu, vhodné jsou vídeňské párky, německý Bockwurst se také hodí, pokrájíme na kolečka a lehce zpěníme na másle (neusmažit).

  3. Bylinky (šťovík, estragon, kopr, pažitku a petrželovou nať) zamícháme do hotové frankfurtské polévky, která už nevaří. Necháme asi 5 minut odpočinout, aby se rozvinulo aroma bylinek.

  4. Na talíř servírujeme připravené párky či jinou uzeninu a zalijeme polévkou. Frankfurtskou polévku podle německé receptury podáváme s pečivem.

  5. Výživové hodnoty na 100 g

  6. kJ (kcal) - 205 (49)

  7. Bílkoviny - 1,8 g

  8. Uhlohydráty - 1,1 g

  9. Tuk - 4,2 g


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!