Gratinované rybí filé recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - máslo - - petrželka 5 dl mléko 500 g filé 30 g mouka hladká - - pepř mletý - - kapie 2 ks žloutky 100 g sýr strouhaný - - oříšek muškátový
Postup Gratinované rybí filé recept
Postup přípravy receptu
-
Porce osolíme, opečeme na polovině másla a přeložíme do zapékací formy. V rendlíku zpěníme druhou polovinu másla, zasypeme moukou a připravíme bledou jíšku, zalijeme ji mlékem s rozšlehanými žloutky a za stálého míchání omáčku povaříme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem, nakonec vmícháme strouhaný sýr. Touto omáčkou zalijeme filé, dáme do vyhřáté trouby, na talíři zdobíme petrželkou.