Gratinované rybí filé recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
- - petrželka
5 dl mléko
500 g filé
30 g mouka hladká
- - pepř mletý
- - kapie
2 ks žloutky
100 g sýr strouhaný
- - oříšek muškátový

Postup přípravy receptu

  1. Porce osolíme, opečeme na polovině másla a přeložíme do zapékací formy. V rendlíku zpěníme druhou polovinu másla, zasypeme moukou a připravíme bledou jíšku, zalijeme ji mlékem s rozšlehanými žloutky a za stálého míchání omáčku povaříme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem, nakonec vmícháme strouhaný sýr. Touto omáčkou zalijeme filé, dáme do vyhřáté trouby, na talíři zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!