Gratinované slávky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
80 g strouhanka
1 kg slávky
1 dl bílé víno
4 lžíce olivový olej
1 špetka mletý pepř
3 lžíce čerstvá petrželka
50 g strouhaný parmezán
1 ks čerstvá feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tím, že slávky pečlivě očistíme a propláchneme. Očištěné slávky dáme do kastrolu, přidáme stroužek česneku, lžíci nasekané petrželky, feferonku zbavenou jadýrek a zalijeme vínem. Přiklopíme pokličkou a zprudka vaříme, dokud se slávky neotevřou. Poté slávky přecedíme, ale vývar nevyléváme, budeme ho ještě potřebovat.

  2. V misce smícháme strouhanku, zbylý česnek, strouhaný parmezán, dvě lžíce sekané petrželky a olivový olej. Pak přidáváme vývar ze slávek, dokud nedosáhneme krémové konzistence, směs nesmí být moc tekutá.

  3. Nyní vyloupeme slávky ze schránek, necháme si vždy tu půlku schránky, ve které nebyla slávka přichycená, do ní dáme zpět slávku a naplníme připravenou směsí. Naplněné slávky rozložíme na plech a dáme grilovat do předehřáté trouby na 200 °C na 10 - 15 minut.

  4. Gratinované slávky podáváme s bílým pečivem a zapíjíme bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!