Grilované brambory s chilli omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 stroužek česnek sůl 2 ks cibule 2 ks rajče 3 lžíce kečup 1 ks feferonka 0.3 lžičky grilovací koření 4 ks velké brambory 0.3 lžičky mletá paprika sladká 1 lžíce bylinkové máslo 160 g nakládané bílé fazole
Postup Grilované brambory s chilli omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory i se slupkou omyjeme, přelijeme vodou a vaříme asi 15 minut. Poté slijeme, lehce omastíme, zabalíme do alobalu a 25 minut grilujeme.
Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Očistíme feferonku a rozsekáme ji najemno. Bylinkové máslo rozpustíme a nasypeme do něj všechny připravené suroviny. Podusíme.
Omytá rajčata nakrájíme na drobné kostičky a vsypeme do pánve. Stejně postupujeme u slitých a okapaných fazolí. Nakonec přidáme kečup, cukr a koření, vše společně dusíme 5 minut.
Alobal rozbalíme, brambory nakrojíme, naplníme chilli omáčkou a podáváme.