Grilované brambory s chilli omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 stroužek česnek
sůl
2 ks cibule
2 ks rajče
3 lžíce kečup
1 ks feferonka
0.3 lžičky grilovací koření
4 ks velké brambory
0.3 lžičky mletá paprika sladká
1 lžíce bylinkové máslo
160 g nakládané bílé fazole

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou omyjeme, přelijeme vodou a vaříme asi 15 minut. Poté slijeme, lehce omastíme, zabalíme do alobalu a 25 minut grilujeme.

  2. Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Očistíme feferonku a rozsekáme ji najemno. Bylinkové máslo rozpustíme a nasypeme do něj všechny připravené suroviny. Podusíme.

  3. Omytá rajčata nakrájíme na drobné kostičky a vsypeme do pánve. Stejně postupujeme u slitých a okapaných fazolí. Nakonec přidáme kečup, cukr a koření, vše společně dusíme 5 minut.

  4. Alobal rozbalíme, brambory nakrojíme, naplníme chilli omáčkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!