Grilované hovězí na špejli recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 1 stroužek česnek 6 lžic rum 1 ks žloutek 1 snítka rozmarýn 1 ks chilli paprička 2 lžíce olivový olej 600 g mleté hovězí maso 1 lžička rajský protlak 4 plátky toastový chléb podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Grilované hovězí na špejli recept
Postup přípravy receptu
-
Chilli papričku nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nastrouháme. Lístky rozmarýnu nasekáme nadrobno. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.
Kostičky toastového chleba zvlhčíme rumem, přidáme mleté maso, nastrouhaný česnek, žloutek, nasekané lístky rozmarýnu, rajský protlak, nakrájenou chilli papričku, osolíme, opepříme a promícháme.
Ze směsi utvoříme vlhkýma rukama 8 šišek a každou napíchneme na jednu špejli, kterou jsme předem namočili ve vodě. Mokrou rukou maso vytvarujeme do úhledného podlouhlého tvaru.
Hovězí špízy potřeme olejem a opečeme na grilovací pánvi ze všech stran dozlatova. Celkem pečeme asi 15 minut.
Grilované hovězí na špejli podáváme s okurkovým dipem nebo salátem tzatziki.