Grilované krůtí placičky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 200 g slanina sůl 2 ks avokádo 1 špalíček špek 1/2 lžičky citronová kůra 1/2 lžičky citronová šťáva 1 lžíce dijonská hořčice 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř 500 g krůtí maso 150 ml hustá zakysaná smetana 1 lžíce mletá uzená paprika
Postup Grilované krůtí placičky
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno
Mleté maso promícháme se slaninou, cibulí a česnekem. Směs ochutíme solí, pepřem, uzenou paprikou, citronovou kůrou, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Vše důkladně propracujeme a necháme v chladu alespoň 30 minut odležet
Mezitím si připravíme avokádový dip. Avokáda podélně rozkrojíme, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme do misky. Přidáme zakysanou smetanu, hořčici a směs rozmělníme dohladka. Dip podle chuti osolíme a opepříme
Z mleté krůtí směsi tvoříme mokrýma rukama placičky vysoké asi 1,5 cm o průměru přibližně 6 - 7 cm. Placičky potřeme olejem a pečeme na roztopeném grilu z každé strany asi 3 - 4 minuty. Rošt grilu nezapomeneme předem potřít špekem
Grilované krůtí placičky podáváme jako chuťovku s avokádovým dipem. Můžeme je ale servírovat i jako hlavní chod se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.