Grilované krůtí placičky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

200 g slanina
sůl
2 ks avokádo
1 špalíček špek
1/2 lžičky citronová kůra
1/2 lžičky citronová šťáva
1 lžíce dijonská hořčice
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
500 g krůtí maso
150 ml hustá zakysaná smetana
1 lžíce mletá uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kousky a umeleme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme najemno

  2. Mleté maso promícháme se slaninou, cibulí a česnekem. Směs ochutíme solí, pepřem, uzenou paprikou, citronovou kůrou, citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. Vše důkladně propracujeme a necháme v chladu alespoň 30 minut odležet

  3. Mezitím si připravíme avokádový dip. Avokáda podélně rozkrojíme, zbavíme pecek a dužinu vydlabeme do misky. Přidáme zakysanou smetanu, hořčici a směs rozmělníme dohladka. Dip podle chuti osolíme a opepříme

  4. Z mleté krůtí směsi tvoříme mokrýma rukama placičky vysoké asi 1,5 cm o průměru přibližně 6 - 7 cm. Placičky potřeme olejem a pečeme na roztopeném grilu z každé strany asi 3 - 4 minuty. Rošt grilu nezapomeneme předem potřít špekem

  5. Grilované krůtí placičky podáváme jako chuťovku s avokádovým dipem. Můžeme je ale servírovat i jako hlavní chod se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!