Grilovaný chřest v česnekové marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2-3 lžíce olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
1 lžíce sezamová semínka
500 g zelený chřest
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pro grilování je nejlepší chřest zelený. Chřest nejprve omyjeme, odlomíme z něj zdřevnatělé konce. Vždy pár kousků chřestu propíchneme špejlemi a spojíme je dohromady, výhonky chřestu se musí při grilování otáčet.

  2. Všechny suroviny na marinádu (sojovou omáčku, prolisovaný česnek, olivový olej a sezamová semínka) promícháme v misce, chřest marinádou potřeme a pak jen lehce opepříme a osolíme.

  3. Doba grilování chřestu je velmi krátká - na středně rozpáleném grilu se výhonky grilují z každé strany 4 - 5 minut.

  4. Grilovaný chřest v česnekové marinádě podáváme jako přílohu, ale klidně i samostatně s kouskem pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!