Guláš Csángó recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g česnek
- - sůl
200 g cibule
- - kmín
- - sádlo
80 g rýže
500 ml smetana kysaná
500 g zelí kysané
15 g paprika mletá
1 kg maso hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme asi na 30-ti gramové kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle nebo tuku, přidáme papriku, kmín, utřený česnek, sůl, maso a vše chvíli smažíme, přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme asi 1.5 hodiny, podléváme a hlídáme, aby se maso nepřipálilo. Přidáme propláchnuté zelí a zalijeme vodou, aby bylo maso i zelí přikryté, dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme k němu opranou rýži. Před koncem varu zamícháme do guláše kysanou smetanu a povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!