Guláš Csángó recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g česnek - - sůl 200 g cibule - - kmín - - sádlo 80 g rýže 500 ml smetana kysaná 500 g zelí kysané 15 g paprika mletá 1 kg maso hovězí
Postup Guláš Csángó recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme asi na 30-ti gramové kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle nebo tuku, přidáme papriku, kmín, utřený česnek, sůl, maso a vše chvíli smažíme, přilijeme vodu a pod pokličkou dusíme asi 1.5 hodiny, podléváme a hlídáme, aby se maso nepřipálilo. Přidáme propláchnuté zelí a zalijeme vodou, aby bylo maso i zelí přikryté, dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme k němu opranou rýži. Před koncem varu zamícháme do guláše kysanou smetanu a povaříme.