Guláš s kapií a česnekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 - 5 stroužků česnek sůl 100 g cibule 1 lžíce sádlo mletý pepř 1 ks červená kapie 350 g hovězí přední 1 špetka mletý kmín 1 - 2 lžičky mletá sladká paprika 10 lístků čerstvá majoránka 3 lžíce hotová tmavá jíška 1 řapík malý libeček
Postup Guláš s kapií a česnekem
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci osmažíme drobně nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění, přidáme maso nakrájené na kostky a pomalu opékáme, dokud se šťáva nevysmahne. Přidáme sůl, pepř, libeček, majoránku a sladkou mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a necháme dusit do změknutí
Do uvařeného guláše přidáme hotovou tmavou jíšku a pomletou kapii s česnekem. Necháme provařit asi 3 - 5 minut
Guláš s kapií a česnekem podáváme s knedlíkem.