Guláš z hlívy ústřičné recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
brambory
cibule
voda
hlíva ústřičná
drcený kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
hraška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky

  2. Na cibuli orestujeme hlívu ústřičnou. Když je málo hlívy, můžeme přihodit i trochu žampionů, lehce osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Potom stáhneme směs z ohně, přidáme asi lžíci až dvě mleté papriky a zamícháme

  3. Vrátíme směs zpět na oheň a hned zalijeme vařící vodou z konvice. Vody přidáme tolik podle obliby. Přidáme oloupané nakrájené brambory a pod pokličkou vaříme do změknutí brambor. Nakonec zahustíme hraškou (ochucená směs hrachu a bezlepkových obilovin) rozmíchanou ve vodě. Podle chuti dosolíme, opepříme, trochu povaříme a je hotovo

  4. Guláš z hlívy ústřičné podáváme jako chutný a zdravý a hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!