Guláš z hlívy ústřičné recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl brambory cibule voda hlíva ústřičná drcený kmín mletá sladká paprika mletý černý pepř hraška
Postup Guláš z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky
Na cibuli orestujeme hlívu ústřičnou. Když je málo hlívy, můžeme přihodit i trochu žampionů, lehce osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín. Potom stáhneme směs z ohně, přidáme asi lžíci až dvě mleté papriky a zamícháme
Vrátíme směs zpět na oheň a hned zalijeme vařící vodou z konvice. Vody přidáme tolik podle obliby. Přidáme oloupané nakrájené brambory a pod pokličkou vaříme do změknutí brambor. Nakonec zahustíme hraškou (ochucená směs hrachu a bezlepkových obilovin) rozmíchanou ve vodě. Podle chuti dosolíme, opepříme, trochu povaříme a je hotovo
Guláš z hlívy ústřičné podáváme jako chutný a zdravý a hlavní chod.