Guláš z hovězí kližky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 4 ks cibule sádlo mletý pepř hladká mouka mletá paprika 1 - 1,5 l hovězí vývar 1 kg hovězí kližka
Postup Guláš z hovězí kližky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na sádle. Jakmile se maso zatáhne, přendáme je do tlakového hrnce. Přisypeme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, polévkovou lžíci mleté papriky a přilijeme tolik vývaru, aby maso bylo ponořené. Vaříme 1 hodinu
Mezitím si připravíme tmavou jíšku z hladké mouky a sádla
Dále oloupeme a na drobno nakrájíme 2 větší cibule, které necháme na sádle zesklovatět. Přisypeme k nim mletou papriku a dobře rozmícháme
Hotové maso přemístíme z tlakového hrnce do menšího kastrolu a aby nevychladlo, přikryjeme pokličkou. Šťávu z tlakového hrnce přelijeme k cibuli a promícháme. Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Guláš chvíli povaříme, vmícháme jíšku a ještě chvíli vaříme. Nakonec do šťávy přidáme maso
Guláš z hovězí kližky podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem a při servírování ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.