Guláš z hovězí kližky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
4 ks cibule
sádlo
mletý pepř
hladká mouka
mletá paprika
1 - 1,5 l hovězí vývar
1 kg hovězí kližka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na sádle. Jakmile se maso zatáhne, přendáme je do tlakového hrnce. Přisypeme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, polévkovou lžíci mleté papriky a přilijeme tolik vývaru, aby maso bylo ponořené. Vaříme 1 hodinu

  2. Mezitím si připravíme tmavou jíšku z hladké mouky a sádla

  3. Dále oloupeme a na drobno nakrájíme 2 větší cibule, které necháme na sádle zesklovatět. Přisypeme k nim mletou papriku a dobře rozmícháme

  4. Hotové maso přemístíme z tlakového hrnce do menšího kastrolu a aby nevychladlo, přikryjeme pokličkou. Šťávu z tlakového hrnce přelijeme k cibuli a promícháme. Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme a opepříme. Guláš chvíli povaříme, vmícháme jíšku a ještě chvíli vaříme. Nakonec do šťávy přidáme maso

  5. Guláš z hovězí kližky podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem a při servírování ozdobíme na kolečka nakrájenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!