Guláš z mladých pýchavek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks paprika
1 ks cibule
0 kostek masox
1 dl kysaná smetana
0 lžiček mletý pepř
2 lžíce hladká mouka
1 špetka muškátový květ
1 svazeček sekaná pažitka
0 lžiček mletý kmín
3 dl voda na podlití
3 lžičky mletá sladká paprika
80 g vepřové sádlo
500 g jedlé pýchavky

Postup přípravy receptu

  1. Asi 500 g mladých pýchavek, mladé jsou po rozříznutí uvnitř bílé. Ty po očištění nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a dáme zatím stranou.

  2. Na sádle osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibulku. Pak přidáme na nudličky nakrájenou očištěnou papriku, pepř, kmín, sušenou papriku a pýchavky. Vše dusíme asi tak 10 minut.

  3. Po této době do směsi vlijeme 3 dl l vody, přidáme 1/2 kostičky masoxu a dusíme do změknutí paprik. Jsou-li papriky měkké, nekřupou, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v 1/5 dl kysané (může být i sladká) smetany, přidáme špetku muškátového květu a směs ještě krátce povaříme a osolíme.

  4. Guláš z mladých pýchavek podáváme jen tak nebo s houskovým knedlíkem či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!