Guláš z mladých pýchavek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks paprika 1 ks cibule 0 kostek masox 1 dl kysaná smetana 0 lžiček mletý pepř 2 lžíce hladká mouka 1 špetka muškátový květ 1 svazeček sekaná pažitka 0 lžiček mletý kmín 3 dl voda na podlití 3 lžičky mletá sladká paprika 80 g vepřové sádlo 500 g jedlé pýchavky
Postup Guláš z mladých pýchavek recept
Postup přípravy receptu
-
Asi 500 g mladých pýchavek, mladé jsou po rozříznutí uvnitř bílé. Ty po očištění nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a dáme zatím stranou.
Na sádle osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibulku. Pak přidáme na nudličky nakrájenou očištěnou papriku, pepř, kmín, sušenou papriku a pýchavky. Vše dusíme asi tak 10 minut.
Po této době do směsi vlijeme 3 dl l vody, přidáme 1/2 kostičky masoxu a dusíme do změknutí paprik. Jsou-li papriky měkké, nekřupou, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v 1/5 dl kysané (může být i sladká) smetany, přidáme špetku muškátového květu a směs ještě krátce povaříme a osolíme.
Guláš z mladých pýchavek podáváme jen tak nebo s houskovým knedlíkem či chlebem.