Guláš z václavek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
majoránka
3 lžíce sádlo
2 ks velká cibule
100 g anglická slanina
drcený kmín
3 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce mletá pálivá paprika
3 lžíce jemný kečup
3 plátky tvrdší chléb
1000 g václavky (houby)

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a pokrájíme (nemusíme moc nadrobno). Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nastrouháme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky

  2. V hrnci rozpálíme sádlo, zpěníme na něm cibuli a přidáme houby. Osolíme, poprášíme kmínem a majoránkou, přidáme česnek, vše promícháme a necháme lehce osmahnout

  3. Jakmile houby pustí vodu, přidáme slaninu, ztlumíme plamen a slaninu necháme rozpustit. Pak přidáme mletou papriku a kečup, promícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou tak, aby houby nebyly zcela ponořené. Přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání necháme dusit do změknutí (asi 30 minut)

  4. Chléb (bez kůrky) si nastrouháme a ke konci dušení jím guláš z václavek zasypeme. Promícháme, případně ještě dochutíme solí či kmínem a za stálého míchání ještě 5 minut provaříme

  5. Jako přílohu doporučuji ke guláši z václavek čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!