Halušky s tvarohem a uzenou slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
sůl
1 ks vejce
1 lžíce slunečnicový olej
600 g polohrubá mouka
200 g uzená slanina
250 ml hustá zakysaná smetana
400 g hrudkovitý tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme polohrubou mouku a sůl, promícháme, přidáme vejce a tolik studené vody, aby vzniklo hustější lité těsto, které jen zlehka smícháme, ale těsto nevypracováváme, aby se zbytečně netáhlo. Těsto na halušky necháme chvíli odpočinout

  2. Uzenou slaninu (nejlépe domácí) pokrájíme na kostky, vyškvaříme do červena na lžíci oleje v hrnečku, tuk slijeme do jenské mísy a smícháme s osolenou zakysanou smetanou. Těsto na halušky protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody, když halušky vyplavou na povrch, povaříme je asi 3 - 4 minuty, scedíme od vody a dáme do jenské mísy

  3. Hotové halušky promícháme v míse se základem z kyselé smetany a vypečeného tuku z uzené slaniny. Připravené horké halušky nabereme na talíře, posypeme tvarohem a kostkami vyškvařené uzené slaniny

  4. Halušky s tvarohem a uzenou slaninou podáváme se sklenicí mléka nebo se slaným jogurtovým nápojem. Jde o rychlé, velmi chutné, tradiční, oblíbené a syté jídlo maďarské kuchyně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!