Halušky s uzeninou, zelím a balkánským sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g slanina
sůl
1 lžíce sádlo
1 ks velká cibule
mletý pepř
1 sklenice bílé kysané zelí
1 balíček bramborové halušky (polotovar)
200 g uzenina nebo uzené maso
200 g balkánský sýr nebo brynza

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém hrnci (já používám titanový) na sádle vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou uzeninu nebo uzené maso. Vše osmahneme a vypneme

  2. V jiném hrnci povaříme pokrájené kysané zelí i s nálevem a s trochou vody. Vaříme tak dlouho, až se všechna tekutina vyvaří. Balkánský sýr nebo brynzu si nastrouháme na jemném struhadle

  3. Obsah sáčku s těstem na halušky vsypeme do mísy a přidáme do něj podle chuti mletý pepř. Pak těsto připravíme podle návodu na sáčku. Pak přes cedník na noky tvoříme do vařící osolené vody malé nočky - halušky, které asi 2 minuty povaříme

  4. Uvařené halušky scedíme a vsypeme je do hrnce se směsí slaniny, cibule a uzeniny. Důkladně promícháme, přidáme zelí a nastrouhaný sýr. Opět důkladně promícháme a takto připravené halušky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!