Hamburgery po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 plátků rajče
10 ks housky
10 plátků kyselá okurka
4 lžíce sójová omáčka
10 listů ledový salát
10 plátků tvrdý sýr
500 kg mleté vepřové maso
podle potřeby
olej
vejce
hladká mouka
podle chuti
sůl
kečup
grilovací koření
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do misky a přidáme sójovou omáčku, grilovací koření, sůl a mletý pepř. Dále do rozmíchané směsi přidáme podle potřeby vejce, aby těsto dobře drželo pohromadě, a zamícháme. Podle potřeby přidáme mouku, aby směs měla lepší konzistenci a nelepila se.

  2. Pánev s olejem si rozehřejeme a na rozehřátou pánev klademe placičky z mletého masa, necháme opéci, dokud není maso udělané.

  3. Housky si rozkrájíme na půl a podle chuti potřeme kečupem nebo tatarkou omáčkou. Dále klademe omyté listy ledového salátu - na každou housku 1 list. Dále opečené maso, na maso položíme plátek sýra, plátky kyselé okurky a kolečko rajčete.

  4. Hamburgery po česku podáváme v teplém stavu jako chutnou a vydatnou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!