Hermelín s pepřem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce máslo
10 dkg petrželka
1 hrst mandle
3 ks hermelín
0.5 lžíce mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín rozkrojíme, vnitřky půlek vydlabeme a dáme do misky. Vydlabané půlky hermelínu dáme stranou, budeme je později potřebovat. Česnek oloupeme, omyjeme a prolisujeme. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nasekáme najemno. Petrželku omyjeme a nadrobno nakrájíme.

  2. Do misky k hermelínu přidáme máslo, pepř, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a mandle. Důkladně promícháme a připravenou směsí naplníme půlky hermelínu. Poté přiklopíme horním dílem a dáme vychladit do lednice.

  3. Vychlazenou chuťovku z hermelínu nakrájíme na dílky a podáváme s jakýmkoliv pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!