Tvarohová bábovka s povidly recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 lžíce rum 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr krupice 3 lžíce povidla 1 balíček vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 kostka měkký tvaroh 1 kostka Hera 4 ks vejce (L) tvrdý perník
Postup Tvarohová bábovka s povidly
Postup přípravy receptu
-
Povidla smícháme s rumem a zahustíme strouhaným perníkem (třeba z vánoční dekorace)
Heru necháme povolit, poté ji utřeme s oběma cukry a žloutky do světlé pěny. Přimícháme tvaroh a pak i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
Dvě třetiny těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Doprostřed těsta naneseme do kruhu povidla a přikryjeme je zbylým těstem
Tvarohovou bábovku s povidly pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 175 °C. Necháme ve formě 5 minut a pak opatrně vyklopíme
Hotovou vychladlou bábovku poprášíme směsí vanilkového a moučkového cukru.