Tvarohová bábovka s povidly recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 lžíce rum
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
3 lžíce povidla
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 kostka měkký tvaroh
1 kostka Hera
4 ks vejce (L)
tvrdý perník

Postup přípravy receptu

  1. Povidla smícháme s rumem a zahustíme strouhaným perníkem (třeba z vánoční dekorace)

  2. Heru necháme povolit, poté ji utřeme s oběma cukry a žloutky do světlé pěny. Přimícháme tvaroh a pak i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků

  3. Dvě třetiny těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Doprostřed těsta naneseme do kruhu povidla a přikryjeme je zbylým těstem

  4. Tvarohovou bábovku s povidly pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 175 °C. Necháme ve formě 5 minut a pak opatrně vyklopíme

  5. Hotovou vychladlou bábovku poprášíme směsí vanilkového a moučkového cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!