Hermelín s pomerančem a banánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g máslo 2 ks banány 2 ks hermelín trojobal 2 ks vejce strouhanka mouka na ozdobu 1 ks pomeranč brusinky
Postup Hermelín s pomerančem a banánem recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem dáme hermelín do chladničky, aby byl pořádně vychlazený. Dále budeme potřebovat plátky z pomeranče, takže si jej oloupeme a připravíme plátky. Také banány oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Vychlazené hermelíny obalíme v trojobalu a ještě jednou ve vejci a strouhance, aby nám nevytekl. Přebytečnou strouhanku lehce oklepeme. Zprudka osmažíme na rozehřátém másle po obou stranách dozlatova.
Kostičky banánu přidáme na pánev a krátce prohřejeme. Do trouby dáme nahřát dva talíře. Na ně pak rozložíme kostičky banánu, navrch položíme na každý talíř dva plátky hermelínu. Na každý hermelín přidáme kolečko pomeranče a do jejichž středů dáme kopečem brusinek.
Hotový pokrm podáváme s toastem nebo vekou.