Hermelín s pomerančem a banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g máslo
2 ks banány
2 ks hermelín
trojobal
2 ks vejce
strouhanka
mouka
na ozdobu
1 ks pomeranč
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Den předem dáme hermelín do chladničky, aby byl pořádně vychlazený. Dále budeme potřebovat plátky z pomeranče, takže si jej oloupeme a připravíme plátky. Také banány oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Vychlazené hermelíny obalíme v trojobalu a ještě jednou ve vejci a strouhance, aby nám nevytekl. Přebytečnou strouhanku lehce oklepeme. Zprudka osmažíme na rozehřátém másle po obou stranách dozlatova.

  3. Kostičky banánu přidáme na pánev a krátce prohřejeme. Do trouby dáme nahřát dva talíře. Na ně pak rozložíme kostičky banánu, navrch položíme na každý talíř dva plátky hermelínu. Na každý hermelín přidáme kolečko pomeranče a do jejichž středů dáme kopečem brusinek.

  4. Hotový pokrm podáváme s toastem nebo vekou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!