Hlávkový salát s jitrocelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks cibule 1 šálek smetana 1 špetka saturejka 1 ks hlávkový salát 2 lžíce strouhaný křen 1 šálek mladé lístky jitrocelu podle chuti sůl citron
Postup Hlávkový salát s jitrocelem recept
Postup přípravy receptu
-
Salát dobře omyjeme, jitrocel přelijeme na cedníku vroucí vodou. Salát natrháme nebo nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli a jitrocel jemně nasekáme.
Vše promícháme s křenem, smetanou, podle chuti osolíme, pokapeme citronovou šťávou, dochutíme drcenými sušenými bylinkami.
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Uvařené vajíčko si nakrájíme na drobné kostičky.
Povrch salátu posypeme vajíčkem, krátce vychladíme a podáváme s tmavým chlebem.