Hlávkový salát se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
4 ks vejce
1 ks citron
1 ks menší cibule
1 ks hlávkový salát
80 g dušená šunka
400 g žampiony (menší)
zálivka
1 lžíce vývar
mletý bílý pepř
40 g anglická slanina
5 lžic bylinkový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vaříme 6 až 7 minut ve vodě. Listy salátu jednotlivě opereme a necháme dobře okapat. Poté otrháme ručně na malé kousky. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Vejce ponoříme na chvilku do studené vody a oloupeme. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Ihned je zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Šunku pokrájíme na tenké proužky a smícháme s listy salátu, vejci a žampiony.

  3. Slaninu - lepší je trochu prorostlejší - nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm opečeme. Cibuli oloupeme, jemně pokrájíme a spolu se slaninou podusíme. Přilijeme ocet a vývar, opepříme a promícháme.

  4. Připravenou zálivkou přelijeme nachystaný hlávkový salát se žampiony a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!