Hospodský vepřový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl majoránka 350 g cibule 0.5 lžičky kmín 1 lžíce rajčatový protlak 1 ks feferonka 1 ks bobkový list 500 g vepřová plec 1 kostka masový bujon 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 6 kuliček celé nové koření
Postup Hospodský vepřový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.
Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.