Hospodský vepřový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
majoránka
350 g cibule
0.5 lžičky kmín
1 lžíce rajčatový protlak
1 ks feferonka
1 ks bobkový list
500 g vepřová plec
1 kostka masový bujon
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
6 kuliček celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

  3. Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!