Hot cross buns recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 2 ks vejce 60 g máslo 310 ml mléko 375 g rozinky 60 ml voda 16 g droždí 60 g cukr krupice 1,5 lžička mletá skořice 600 g hladká mouka 1/2 lžičky muškátový oříšek 60 g hladká mouka 1 lžička mleté nové koření 2 lžíce meruňkový džem
Postup Hot cross buns
Postup přípravy receptu
-
Do hrnečku si rozdrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme teplým mlékem. Vše pěkně smícháme, zakryjeme a necháme 10 min nabobtnat (spíše někde v teplíčku)
Mléko, cukr a droždí promícháme v misce a necháme vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme mouku, sůl a mleté??koření. Prsty vetřete změklé máslo do mouky. Vmícháme rozinky, vejce, kvásek a vše hněteme. Propracujeme těsto po dobu asi 5 minut, až je hladké a pružné
Těsto přendáme do čisté misky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Poté těsto rozdělíme na dvanáct kusů. Každý kus trochu propracujeme dokulata. Buchty dáme do vymazaného pekáčku asi 20 x 30 cm a necháme někde v teple ještě 15 minut vykynout. Předehřejeme troubu na 200 °C
Na kříže si smícháme mouku s vodou. Prohněteme a touto směsí naplníme cukrářský sáček s úzkou násadou. Děláme jednoduché křížky na každé buchtě
Hot cross buns vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut. Hot cross buns musí být zlatavé
Na pánvi si rozpustíme džem, až je úplně řídký a mašlovátkem či štětečkem potíráme ještě horké Hot cross buns.