Hot cross buns recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks vejce
60 g máslo
310 ml mléko
375 g rozinky
60 ml voda
16 g droždí
60 g cukr krupice
1,5 lžička mletá skořice
600 g hladká mouka
1/2 lžičky muškátový oříšek
60 g hladká mouka
1 lžička mleté nové koření
2 lžíce meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnečku si rozdrobíme kvasnice, posypeme cukrem a zalijeme teplým mlékem. Vše pěkně smícháme, zakryjeme a necháme 10 min nabobtnat (spíše někde v teplíčku)

  2. Mléko, cukr a droždí promícháme v misce a necháme vzejít kvásek. Ve velké míse smícháme mouku, sůl a mleté??koření. Prsty vetřete změklé máslo do mouky. Vmícháme rozinky, vejce, kvásek a vše hněteme. Propracujeme těsto po dobu asi 5 minut, až je hladké a pružné

  3. Těsto přendáme do čisté misky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Poté těsto rozdělíme na dvanáct kusů. Každý kus trochu propracujeme dokulata. Buchty dáme do vymazaného pekáčku asi 20 x 30 cm a necháme někde v teple ještě 15 minut vykynout. Předehřejeme troubu na 200 °C

  4. Na kříže si smícháme mouku s vodou. Prohněteme a touto směsí naplníme cukrářský sáček s úzkou násadou. Děláme jednoduché křížky na každé buchtě

  5. Hot cross buns vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut. Hot cross buns musí být zlatavé

  6. Na pánvi si rozpustíme džem, až je úplně řídký a mašlovátkem či štětečkem potíráme ještě horké Hot cross buns.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!