Houbová žemlovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 5 ks vejce 3 lžíce máslo 1 hrnek mléko 4 ks houska tuk na vymazání strouhanka na vysypání 1 ks cibule (větší 4 hrstě čersvé houby
Postup Houbová žemlovka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme se solí. Houby očistíme a nakrájíma na kousky. Housky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.
Na tuku zpěníme cibuli. Přidáme houby a vše dusíme pod poklicí doměkka. Hotovou směs necháme vychladnout.
Do vychladlých hub přidáme žloutky, česnek utřený se solí a v mléce namočené žemle.
Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Hmotu nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané sklovarné mísy a zvolna pečeme v předehřáté troubě.