Houbová žemlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
5 ks vejce
3 lžíce máslo
1 hrnek mléko
4 ks houska
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
1 ks cibule (větší
4 hrstě čersvé houby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek utřeme se solí. Houby očistíme a nakrájíma na kousky. Housky nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

  2. Na tuku zpěníme cibuli. Přidáme houby a vše dusíme pod poklicí doměkka. Hotovou směs necháme vychladnout.

  3. Do vychladlých hub přidáme žloutky, česnek utřený se solí a v mléce namočené žemle.

  4. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Hmotu nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané sklovarné mísy a zvolna pečeme v předehřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!