Houbové hranolky v pikantním těstíčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks houby podle chuti sůl těstíčko 1 ks vejce 1 dl mléko 5 lžic hladká mouka 0 lžiček mletý černý pepř 2 lžičky mletá pálivá paprika podle potřeby sádlo
Postup Houbové hranolky v pikantním těstíčku recept
Postup přípravy receptu
-
Na houbové hranolky se nejlépe hodí tvrdé houby jako hřib smrkový, hřib dubový nebo hřib hnědý zvaný pančák. Hranolky můžeme také připravit z přerostlých václavek nebo čirůvek.
Nejprve si připravíme těstíčko. Do misky dáme mouku, sůl, pálivou papriku, pepř a promícháme zatím na sucho. Poté rozklepneme do misky 1 vejce a přidáme mléko nebo smetanu a vše dobře promícháme.
Houby nakrájíme na nudličky a obalíme v těstíčku, které jsme si předtím připravili.
Na rozpáleném sádle smažíme houbové hranolky dozlatova a pak je dáme na misku s ubrouskem, aby tam okapal tuk.
Houbové hranolky podáváme ještě teplé jen tak jako výbornou chuťovku.