Houbové hranolky v pikantním těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks houby
podle chuti
sůl
těstíčko
1 ks vejce
1 dl mléko
5 lžic hladká mouka
0 lžiček mletý černý pepř
2 lžičky mletá pálivá paprika
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Na houbové hranolky se nejlépe hodí tvrdé houby jako hřib smrkový, hřib dubový nebo hřib hnědý zvaný pančák. Hranolky můžeme také připravit z přerostlých václavek nebo čirůvek.

  2. Nejprve si připravíme těstíčko. Do misky dáme mouku, sůl, pálivou papriku, pepř a promícháme zatím na sucho. Poté rozklepneme do misky 1 vejce a přidáme mléko nebo smetanu a vše dobře promícháme.

  3. Houby nakrájíme na nudličky a obalíme v těstíčku, které jsme si předtím připravili.

  4. Na rozpáleném sádle smažíme houbové hranolky dozlatova a pak je dáme na misku s ubrouskem, aby tam okapal tuk.

  5. Houbové hranolky podáváme ještě teplé jen tak jako výbornou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!