houbové karbanátky (placičky) recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
strouhanka
majoránka
niva
eidam
česnek dle chuti
střední cibule
vajíčko
hlavičky hříbků

Postup přípravy receptu

  1. V tomto receptu je možné experimentovat dle chuti, množství není rozhodující. Na přípravu je potřeba

  2. - tvrdší hlavičky hříbečků na jemno nakrájíme do mísy a v míse ještě nožem posekáme, aby byly kousky co nejmenší

  3. - přiměřeně osolíme, dle chuti přidáme majoránku

  4. - na jemném struhadle nastrouháme dle chuti menší cibuli a česnek

  5. - na hrubší straně struhadla nastrouháme eidam nebo nivu (nebo obojí)

  6. - rozklepneme celé vejce a přidáme strouhanku, aby se karbanátky (placičky) spojily

  7. - vytvoříme placičky, které po obou stranách dostatečně na oleji dozlatova opečeme

  8. - lze smažit i v lívanečníku

  9. - jako příloha se nejvíce hodí bramborová kaše, šťouchané brambory s cibulí nebo jen brambůrky s máslem

  10. - je chutné podávat i s chlebem a čalamádou

  11. - jsou výborné i studené jen jako jednohubka při chvílích, kdy vás hodí mlsná


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!