Houbový duxelles recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 25 g máslo 30 g mléko 30 g šalotka 150 g žampiony mletý pepř 20 g parmezán 10 g vlašské ořechy
Postup Houbový duxelles
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a pokrájíme
Na másle orestujeme šalotku s nakrájenými žampiony, osolíme. Z nastrouhaného parmezánu vytvoříme pod grilem tenké placičky. Vlašské ořechy necháme povařit v mléce, rozmixujeme a vyšleháme do pěny
Na talíř dáme sýrovou placičku a houbové ragú prokládáme placičkami z parmezánu. Nakonec ozdobíme vyšlehanou mléčnou pěnou
Houbový duxelles zdobíme hráškovými výhonky a celými vlašskými ořechy. Houbový duxelles ihned podáváme.