Houbový duxelles recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
25 g máslo
30 g mléko
30 g šalotka
150 g žampiony
mletý pepř
20 g parmezán
10 g vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a pokrájíme

  2. Na másle orestujeme šalotku s nakrájenými žampiony, osolíme. Z nastrouhaného parmezánu vytvoříme pod grilem tenké placičky. Vlašské ořechy necháme povařit v mléce, rozmixujeme a vyšleháme do pěny

  3. Na talíř dáme sýrovou placičku a houbové ragú prokládáme placičkami z parmezánu. Nakonec ozdobíme vyšlehanou mléčnou pěnou

  4. Houbový duxelles zdobíme hráškovými výhonky a celými vlašskými ořechy. Houbový duxelles ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!