Houbový kuskus na rozmarýnu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 30 g cibule 1 šálek kuskus 1 lžíce olivový olej mletý černý pepř 4 lístky čerstvý rozmarýn 2 větvičky čerstvý rozmarýn 20 g sušené hříbky 1 šálek vařicí voda
Postup Houbový kuskus na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Sušené hříbky namočíme na půl hodiny do malého množství vody. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Lístky čerstvého rozmarýnu očistíme a jemně pokrájíme
Šálek kuskusu vysypeme do kastrůlku, zalijeme lžící oleje a promícháme. Zalijeme stejným množstvím vařící vody, přikryjeme pokličkou a necháme vodu zcela vsáknout.(Šálek o obsahu 1,5 dl)
Na másle necháme zpěnit cibulku a česnek. Potom vmícháme houby i s výluhem a pokrájený rozmarýn. Osolíme, opepříme a asi 10 minut podusíme
Takto připravené hříbky promícháme s kuskusem, podle potřeby ještě osolíme a prohřejeme
Houbový kuskus podáváme ozdobený větvičkou čerstvého rozmarýnu. Vhodnou přílohou je jakýkoliv zeleninový salát.