Houby po bračsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kostky cukr
3-4 stroužky česnek
100 ml olej
sůl
2 ks cibule
5-6 ks rajče
2 ks hřebíček
1 dl prošek
2 dl bílé víno
1 lžíce vinný ocet
1 kg čerstvé houby
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na čtvrtiny.

  2. V kastrolku rozehřeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek, rajčata a směs dusíme do zhoustnutí. Pak vložíme houby, zalijeme vínem, proškem a ochutíme cukrem a octem. Vše podusíme doměkka.

  3. Podáváme teplé nebo studené s restovanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!