Houby s vepřovou panenkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
300 ml bílý jogurt
3 - 4 větvičky čerstvý koriandr
400 g vepřová panenka
2 lžičky mleté chilli koření
1 lžíce strouhaný čerstvý zázvor
2 lžíce koření Tandoori Masala
1 balíček houby Portabella

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky silné asi 3 cm. Maso lehce naklepeme a osolíme. Houby nakrájíme na pruhy stejně široké jako panenku

  2. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, olejem, strouhaným zázvorem, vejcem a jemně usekaným koriandrem. Směs osolíme a ochutíme chilli paprikou a kořením Tandoori. Do takto připravené marinády vložíme maso a houby a necháme v chladu do druhého dne rozležet

  3. Marinované maso a houby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy, podlijeme lžící vody a pečeme v horké troubě při 220 °C doměkka

  4. Upečenou vepřovou panenku s houbami rozdělíme na porce a podáváme s vařenou rýží nebo s tortillou a salsou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!