Houby s vepřovou panenkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks vejce 300 ml bílý jogurt 3 - 4 větvičky čerstvý koriandr 400 g vepřová panenka 2 lžičky mleté chilli koření 1 lžíce strouhaný čerstvý zázvor 2 lžíce koření Tandoori Masala 1 balíček houby Portabella
Postup Houby s vepřovou panenkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na medailonky silné asi 3 cm. Maso lehce naklepeme a osolíme. Houby nakrájíme na pruhy stejně široké jako panenku
Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, olejem, strouhaným zázvorem, vejcem a jemně usekaným koriandrem. Směs osolíme a ochutíme chilli paprikou a kořením Tandoori. Do takto připravené marinády vložíme maso a houby a necháme v chladu do druhého dne rozležet
Marinované maso a houby rozložíme v jedné vrstvě do zapékací mísy, podlijeme lžící vody a pečeme v horké troubě při 220 °C doměkka
Upečenou vepřovou panenku s houbami rozdělíme na porce a podáváme s vařenou rýží nebo s tortillou a salsou.