Houby v octu 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- voda podle chuti cibule hřiby feferon nálev 1 balíček Deko cukr moučka ocet 8% 10 ks celý černý pepř
Postup Houby v octu 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si nálev z Deka podle návodu na obalu, do nálevu přidáme ocet a podle chuti přisladíme moučkovým cukrem. Nálev přivedeme k varu a necháme vychladnout.
Zdravé hříbky či václavky očistíme a podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přibližně 15 minut je povaříme v osolené vodě. Pak je slijeme, propláchneme a necháme okapat.
Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a pokud chceme mít houby pikantní můžeme přidat i feferony podle chuti. Houby skládáme do čistých umytých šroubovacích sklenic společně s cibulí či feferony. Houby přelijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme asi 30 minut při 90 °C.
Houby v octu skladujeme na tmavém místě.