Houby v octu 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

voda
podle chuti
cibule
hřiby
feferon
nálev
1 balíček Deko
cukr moučka
ocet 8%
10 ks celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si nálev z Deka podle návodu na obalu, do nálevu přidáme ocet a podle chuti přisladíme moučkovým cukrem. Nálev přivedeme k varu a necháme vychladnout.

  2. Zdravé hříbky či václavky očistíme a podle potřeby pokrájíme na menší kousky a přibližně 15 minut je povaříme v osolené vodě. Pak je slijeme, propláchneme a necháme okapat.

  3. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a pokud chceme mít houby pikantní můžeme přidat i feferony podle chuti. Houby skládáme do čistých umytých šroubovacích sklenic společně s cibulí či feferony. Houby přelijeme nálevem, uzavřeme a sterilujeme asi 30 minut při 90 °C.

  4. Houby v octu skladujeme na tmavém místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!