Hovězí biftek z mletého masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo 2 ks cibule 1 ks houska 500 g mleté hovězí maso mletý černý pepř
Postup Hovězí biftek z mletého masa recept
Postup přípravy receptu
-
Housku si namočíme ve vodě, vymačkáme a dáme do mísy. Cibule oloupeme a jednu nasekáme na jemno a na másle ji zesklovatíme. Přidáme ji k housce spolu s mletým masem, vejce, pepřem a solí. Hmotu prohněteme a tvoříme bifteky.
Druhou cibuli nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, cibuli z obou stran opečeme dozlatova. Vyndáme ji a udržujeme v teple.
Přilejeme zbylý olej a když je horký, vložíme do něj sekané bifteky a z každé strany pečeme asi 5 minut. Při dopékání druhých stran teplotu snížíme.