Hovězí biftek z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
2 ks cibule
1 ks houska
500 g mleté hovězí maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Housku si namočíme ve vodě, vymačkáme a dáme do mísy. Cibule oloupeme a jednu nasekáme na jemno a na másle ji zesklovatíme. Přidáme ji k housce spolu s mletým masem, vejce, pepřem a solí. Hmotu prohněteme a tvoříme bifteky.

  2. Druhou cibuli nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, cibuli z obou stran opečeme dozlatova. Vyndáme ji a udržujeme v teple.

  3. Přilejeme zbylý olej a když je horký, vložíme do něj sekané bifteky a z každé strany pečeme asi 5 minut. Při dopékání druhých stran teplotu snížíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!