Hovězí dušené maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 1 ks cibule 1 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce zakysaná smetana 0.3 lžičky mletý černý pepř 2 lžičky ďábelské koření 4 plátky libové hovězí maso podle chuti sůl mletá sladká paprika
Postup Hovězí dušené maso recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme osolené a opepřené plátky masa a chvilku je dusíme ve vlastní šťávě.
Poté maso okořeníme ďábelským kořením, mletou paprikou a ochutíme hořčicí. Podlijeme troškou vody, zakryjeme pokličkou a dusíme. Při dušení podle potřeby podléváme.
Měkké hovězí maso vyndáme, šťávu zjemníme zakysanou smetanou a maso vrátíme zpět.
Hovězí dušené maso podáváme s knedlíkem nebo rýží.