Hovězí kližka na česneku a majoránce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
olej
sůl
1 lžíce máslo
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
1 kostka masox
600 g hovězí kližka
mletý černý pepř
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky

  2. Cibuli dáme na trochu oleje zesklovatět. Přidáme maso, orestujeme a potom přidáme nakrájený česnek. Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180 °C

  3. Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění plátkem másla. Když je potřeba, můžeme trošku zahustit tmavou jíškou. Necháme 5 minut přikryté provonět

  4. Hovězí kližku na česneku a majoránce podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!