Hovězí kližka na česneku a majoránce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 palička česnek olej sůl 1 lžíce máslo 1 lžíce majoránka 1 ks cibule 1 kostka masox 600 g hovězí kližka mletý černý pepř tmavá jíška
Postup Hovězí kližka na česneku a majoránce
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky
Cibuli dáme na trochu oleje zesklovatět. Přidáme maso, orestujeme a potom přidáme nakrájený česnek. Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180 °C
Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění plátkem másla. Když je potřeba, můžeme trošku zahustit tmavou jíškou. Necháme 5 minut přikryté provonět
Hovězí kližku na česneku a majoránce podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.