Hovězí kližka na kmínu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
vegeta
jíška
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
5 lžiček drcený kmín
500 g hovězí kližka
2 kuličky celý černý pepř
1 lžička celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kližku omyjeme a nakrájíme na kostičky. Velkou cibuli nakrájíme na jemno

  2. Nakrájenou cibuli vsypeme do hrnce s rozpáleným olejem. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme nové koření, pepř a bobkový list a lžičku celého kmínu. Když cibule začne hnědnout, přidáme maso, které zprudka orestujeme. Jakmile je maso ze všech stran zatažené, obsah hrnce zalijeme vodou a vaříme doměkka

  3. Jakmile je maso hotové, přidáme drcený kmín a důkladně promícháme. Poté omáčku zahustíme jíškou, necháme vyvařit a dochutíme solí či vegetou, popřípadě podle chuti a vůně přidáme ještě drcený kmín

  4. Hovězí kližku na kmínu podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!