Hovězí líčka podle Richarda Nováka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 hrst petrželka
1 kg brambory
2 ks cibule
3 lžíce sádlo
3 ks bílek
3 ks mrkev
2 l vývar z kostí
jíška
10 ks žampiony
4 lžíce plnotučná hořčice
mletý bílý pepř
100 g anglická slanina
100 g tvrdý sýr
3 lžíce rajský protlak
1 lžíce zelený pepř
1 ks řapíkatý celer
1 kg hovězí líčka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme. Žampiony oloupeme, očistíme a nakrájíme napůl. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na větší kusy. Větší cibule nasekáme nadrobno

  2. V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Vložíme maso a necháme krátce osmahnout ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Přidáme hořčici, rajský protlak, zeleninu, žampiony a do kousku plátýnka zabalený a zavázaný zelený pepř. Celé to zalijeme vývarem a přivedeme k varu. V tlakovém hrnci necháme povařit 40 minut

  3. Mezitím oloupeme a předvaříme podélně rozpůlené brambory. V míse si ušleháme sníh ze tří bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku

  4. Na plech vyskládáme předvařené brambory, jemně osolíme a na ně lžící naklademe připravenou sněhovou směs. Brambory pak vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapékáme, až sníh zezlátne. Z omáčky vyjmeme zelený pepř, dochutíme a zahustíme jíškou

  5. Hovězí líčka podle Richarda Nováka zbývá jen naservírovat s upečenými brambory a vychutnat si tento pokrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!