Hovězí maso na žampionech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 lžíce plnotučná hořčice 50 g čerstvé žampiony 100 ml smetana na vaření 0 kg hovězí kýta 2 lžíce jemný kečup podle potřeby olej hotová jíška podle chuti sůl kmín mletý černý pepř
Postup Hovězí maso na žampionech recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a v míse promícháme s trochou hořčice. Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a maso orestujeme. Jakmile máme maso zatažené, vyndáme jej na talíř a na stejnou pánev vsypeme cibulku, kterou taktéž orestujeme. Poté k cibulce dáme zpět maso, přimícháme kečup, zalijeme vodou a pod pokličkou hovězí maso podusíme. Jakmile je maso měkké, přidáme kmín a na kostičky nakrájené žampiony a ještě chvíli povaříme. Nakonec hovězí na žampionech zahustíme jíškou a na zjemnění můžeme přidat smetanu. Vše promícháme a ještě krátce povaříme.
Hovězí na žampionech podáváme s oblíbenou přílohou - těstovinami či rýží.