Hovězí na česneku a pepři recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 4-6 lžic olej rýže 600 g hovězí svíčková 20-25 ks černý pepř (kuličky)
Postup Hovězí na česneku a pepři recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži dáme vařit jako obvykle nebo podle návodu. Můžeme přidat koření nebo bylinky.
Svíčkovou omyjeme, odblaníme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme a buď jej prolisujeme nebo jej nakrájíme na drobno. Kuličky pepře rozdrtíme.
Rozehřejeme si hlubokou pánev nebo wok, přidáme do ní olej. Až je olej rozehřátý, přidáme do něj česnek a pepř a restujeme, dokud česnek nezezlátne.
Pánev rozehřejeme na maximum, přidáme maso a za stálého promíchávání je restujeme zhruba 5 - 7 minut, dokud maso nepustí šťávu a nemá správnou barvu.
Směs podáváme s rýží.