Hovězí na zelenině a houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
60 g máslo
1-2 ks cibule
250 ml smetana
0.5 ks celer
1 ks mrkev
800 g hovězí zadní
2 lžíce sušené houby
3 lžíce bylinkové máslo
4 kuličky celý černý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Houby si předem namočíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky.

  2. V tlakovém hrnci rozpustíme slaninu, na které osmahneme cibuli, přidáme máslo a na tomto základu ze všech stran opečeme očištěné hovězí maso. Pak vše osolíme, přidáme zeleninu, scezené houby, koření, zalijeme vodou, tlakový hrnec uzavřeme a vaříme přibližně 55 až 60 minut.

  3. Měkké hovězí maso vyndáme, šťávu se zeleninou i houbami rozmixujeme a procedíme přes jemné síto. Do omáčky vmícháme bylinkové máslo, smetanu, podle potřeby dosolíme, prohřejeme a podáváme s plátky hovězího masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!