Hovězí na zelenině a houbách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 60 g máslo 1-2 ks cibule 250 ml smetana 0.5 ks celer 1 ks mrkev 800 g hovězí zadní 2 lžíce sušené houby 3 lžíce bylinkové máslo 4 kuličky celý černý pepř podle chuti sůl
Postup Hovězí na zelenině a houbách recept
Postup přípravy receptu
-
Houby si předem namočíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky.
V tlakovém hrnci rozpustíme slaninu, na které osmahneme cibuli, přidáme máslo a na tomto základu ze všech stran opečeme očištěné hovězí maso. Pak vše osolíme, přidáme zeleninu, scezené houby, koření, zalijeme vodou, tlakový hrnec uzavřeme a vaříme přibližně 55 až 60 minut.
Měkké hovězí maso vyndáme, šťávu se zeleninou i houbami rozmixujeme a procedíme přes jemné síto. Do omáčky vmícháme bylinkové máslo, smetanu, podle potřeby dosolíme, prohřejeme a podáváme s plátky hovězího masa.