Hovězí pečeně na hořčici recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 100 g sádlo 2 lístky bobkový list 3 kuličky nové koření 0 l červené víno 70 g plnotučná hořčice 5 kuliček celý pepř 200 g kořenová zelenina 1 lžíce tmavá jíška 1 kg zadní hovězí maso
Postup Hovězí pečeně na hořčici recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nakrájíme na kousky.
Hovězí maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Přidáme pokrájenou cibuli, pokrájenou kořenovou zeleninu, koření a chvíli opražíme. Maso za občasného podlévání vývarem upečeme doměkka. Potom přidáme červené víno, trochu tmavé jíšky a plnotučnou hořčici, vše promícháme a ještě chvíli dusíme. Koření můžeme na konci vaření vyjmout z omáčky.
Hovězí pečeni na hořčici podáváme s knedlíkem.