Hovězí pečeně na hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
100 g sádlo
2 lístky bobkový list
3 kuličky nové koření
0 l červené víno
70 g plnotučná hořčice
5 kuliček celý pepř
200 g kořenová zelenina
1 lžíce tmavá jíška
1 kg zadní hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Hovězí maso omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Přidáme pokrájenou cibuli, pokrájenou kořenovou zeleninu, koření a chvíli opražíme. Maso za občasného podlévání vývarem upečeme doměkka. Potom přidáme červené víno, trochu tmavé jíšky a plnotučnou hořčici, vše promícháme a ještě chvíli dusíme. Koření můžeme na konci vaření vyjmout z omáčky.

  3. Hovězí pečeni na hořčici podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!