Hovězí pečeně na žampionech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks větší cibule 50 g anglická slanina 3 lžíce rostlinný tuk 600 g zadní hovězí maso omáčka sůl 1 lžíce máslo 150 g žampiony 2 lžíce hladká mouka podle chuti sůl mletý pepř drcený kmín podle potřeby hovězí vývar
Postup Hovězí pečeně na žampionech recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso prošpikujeme anglickou slaninou, osolíme i opepříme. Na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme a pak ho vyjmeme.
Do výpeku dáme nadrobno nasekanou cibuli i zbytek na kostičky nakrájené anglické slaniny a opečeme dozlatova. Zalijeme vývarem a necháme provařit. Do vařícího základu vrátíme maso, přisypeme kmín a v rozehřáté troubě dusíme doměkka. Podle potřeby, aby se maso nepřipalovalo, přiléváme vývar.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Základ omáčky vydusíme na tuk, zaprášíme ho moukou a osmahneme ji. Zalijeme vývarem a na mírném plameni omáčku necháme provařit. Podle chuti ji přisolíme a můžeme ji přecedit. Na másle osmahneme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je do omáčky. Omáčku necháme prohřát.
Maso nakrájíme na plátky a na talíři přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou k hovězí pečeni na žampionech je houskový knedlík, ale postačí i krajíček čerstvého chleba.