Kousky mořské tresky s bylinkovou palačinkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
40 g máslo
300 ml mléko
kopr
2 ks rajče
1 ks citron
mletý pepř
200 g hladká mouka
4 lžíce čerstvé bylinky
400 g mořská ryba

Postup přípravy receptu

  1. Rybí plátky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a zakapeme citronem

  2. Ze 150 g hladké mouky, špetky soli, vejce, mléka a 3 lžic sekaných bylinek rozmícháme hladké licí těsto. Je na vás, jaké bylinky dáte, já používám bazalku, majoránku, oregano. Na rozehřátém oleji postupně upečeme čtyři palačinky a uložíme je na teplé místo

  3. Filé nakrájíme na kousky, osolíme, štědře opepříme a obalíme v 50 g mouky. Omyjeme rajčata a nakrájíme na čtvrtky. Citron nakrájíme na plátky. Omyjeme kopr (lze použít i zavařený). Na velké pánvi rozehřejeme máslo. Kousky filé zhruba 5 minut opékáme dozlatova. Posypeme jednou lžící sekaných bylinek

  4. Kousky mořské tresky upravíme na talíř s bylinkovou palačinkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!