Kousky mořské tresky s bylinkovou palačinkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 40 g máslo 300 ml mléko kopr 2 ks rajče 1 ks citron mletý pepř 200 g hladká mouka 4 lžíce čerstvé bylinky 400 g mořská ryba
Postup Kousky mořské tresky s bylinkovou palačinkou
Postup přípravy receptu
-
Rybí plátky omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a zakapeme citronem
Ze 150 g hladké mouky, špetky soli, vejce, mléka a 3 lžic sekaných bylinek rozmícháme hladké licí těsto. Je na vás, jaké bylinky dáte, já používám bazalku, majoránku, oregano. Na rozehřátém oleji postupně upečeme čtyři palačinky a uložíme je na teplé místo
Filé nakrájíme na kousky, osolíme, štědře opepříme a obalíme v 50 g mouky. Omyjeme rajčata a nakrájíme na čtvrtky. Citron nakrájíme na plátky. Omyjeme kopr (lze použít i zavařený). Na velké pánvi rozehřejeme máslo. Kousky filé zhruba 5 minut opékáme dozlatova. Posypeme jednou lžící sekaných bylinek
Kousky mořské tresky upravíme na talíř s bylinkovou palačinkou a ihned podáváme.